10 tükki
Põhi
75 g pehmet võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kardemoni
Täidis
1 kott vanillikreemi pulbrit
2 tl vanillisuhkrut
4 dl piima
200 g mustikaid
1 sl kartulitärklist
Vooderda lahtikäiva servaga koogivorm (Ø 18 cm) küpsetuspaberiga.
Vahusta pehme või ja suhkur, lisa muna.
Sega kokku jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kardemon ning sega võivahuga.
Vajuta tainas pirukavormi põhja ja äärtele.
Sega kausis vanillikreemi pulber, vanillisuhkur ja piim, Klopi umbes minut ja kalla pirukapõhjale.
Sega mustikad ja kartulitärklis ning vala täidisele.
Tõsta vorm kuumaõhufritüüri ja küpseta 160-kraadises fritüüris 30 minutit.
Kooki võib teha ka tavalises ahjus, 175-kraadi juures 40 minutit. Kui teha kook suuremas vormis, jääb see madalam.