4 portsjonit
4 suurt kartulit
Täidis
1 purk tuunikala (õlis või vees)
0,5 sibulat
2 dl hapukoort (10%)
0,5 dl majoneesi
1 sl sidrunimahla
1 tl magusat tšillikastet
2 sl hakitud rohelist sibulat ja tilli või
karulauku, naati, nõgest
pisut soola
Pese kartulid, poolita, määri õliga ja küpseta kuumaõhufritüüris tervena 200 kraadi juures 20-30 minutit, olenevalt suurusest.
Valmista küpsemise ajal täidis. Haki sibul peeneks. Kevadisel ajal saab kasutada ka karulauku, naati ja teisi värskeid ürte. Nõruta vedelik tuunikalakonservist ja sega kausis kokku kõik täidise ained. Jäta maitsestuma.
Lõika küpsetesse kartulitesse viil ja kuhja peale tuunikalatäidist.
Et küpsemist kiirendada, võib suured kartulid pooleks lõigata.