Mundris kartulid tuunikalatäidisega

Kodutohter
04.12.2024
Shutterstock

Enne kui valmib värske kartul, saab vanadest kartulitest imemaitsvaid ahjukartuleid.

4 portsjonit

 

4 suurt kartulit

Täidis

1 purk tuunikala (õlis või vees)

0,5 sibulat

2 dl hapukoort (10%)

0,5 dl majoneesi

1 sl sidrunimahla

1 tl magusat tšillikastet

2 sl hakitud rohelist sibulat ja tilli või

karulauku, naati, nõgest

pisut soola
 

Pese kartulid, poolita, määri õliga ja küpseta kuumaõhufritüüris tervena 200 kraadi juures 20-30 minutit, olenevalt suurusest.

Valmista küpsemise ajal täidis. Haki sibul peeneks. Kevadisel ajal saab kasutada ka karulauku, naati ja teisi värskeid ürte. Nõruta vedelik tuunikalakonservist ja sega kausis kokku kõik täidise ained. Jäta maitsestuma.

Lõika küpsetesse kartulitesse viil ja kuhja peale tuunikalatäidist.

Et küpsemist kiirendada, võib suured kartulid pooleks lõigata.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid