Päeva retsept: klassikaline kõrvitsasalat

Kodutohter
12.12.2020
Shutterstock

Kui juba kõrvits lahti lõigata, tuleb teha ka jõululauale klassikalist kõrvitsasalatit.

umbes 3 pooleliitrist purki


 

1 kg kõrvitsatükke

1 l vett

200 g suhkrut

2 tl soola

3 kaneelikoort

5 tera nelki

1-2 tähtaniisi (soovi korral)

2 sl 30% äädikat


 

Sega kokku kõik marinaadi ained ja kuumuta keemiseni. Lisa kõrvitsatükid ja keeda madalal kuumusel, kuni tükid hakkavad muutuma läbipaistvaks. Jälgi hoolega, et kõtvits ei hakkaks lagunema.

Tõsta puhastesse purkidesse ja kaaneta.

Kõrvitsatükke võib hoida öö läbi külmas vees, siis jäävad tükis terved ja krõmpsud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid