Kõrvitsasai
Kodutohter
27.10.2022
Shutterstock

Kõrvits on vaese mehe safran, teeb saia ilusti kollaseks. Sai seisab ka kaua pehme.

5 dl kõrvitsast keedetud püreed

2½ dl vett

50 g pärmi

1 kg nisujahu (pool selles või olla täisteranisujahu)

4 dl rukkijahu

1 dl siirupit või mett

3 tl soola

võid vormi määrimiseks

 

Peale

õli

peotäis kõrvitaseemneid

 

Soojenda vesi ja kõrvitsapüree kehatemperatuurini. Sega pärm veega, lisa püree.

Sega jahud, sool, siirup või mesi. Sõtku umbes 10 minutit. Lase pool tundi rätiku all kerkida.

Sõtku tainast veel natuke aega ja pane võiga määritud vormi. Lase kerkida 15 minutit. Määri õliga ja raputa peale kõrvitsaseemneid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid