Päeva retsept: kurgisupp

21.10.2020
Shutterstock

Ootamatu kooslus, kuid suurepärane maitse.

Kurgisupp 

 

3 sl võid

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 pikk kasvuhoonekurk või 3-4 väiksest avamaakurki

2 marineeritud või hapukurki

1 sl kuivatatud basiilikut

8 dl lihapuljongit

150 g hapukoort (20%)

soola, valget pipart

värsket basiilikut

 

Haki küüslauguküüned, sibulad ja värsked ning hapukurgid. Kuumuta poti põhjas või ja hauta küüslauku, kuivatatud basiilikut, kurgi ja sibulatükke umbes 10 minutit.

Kalla potti puljong ja keeda veel 10 minutit. Lisa hapukoor, maitsesta soola ja valge pipraga ning lase hetk tõmmata. Supi võib saumikseriga püreeridega kuid see võib ka tükiliseks jääda. Tõsta kaussidesse ja kaunista basiilikulehtedega. Supp on väga maitsev ka külmalt.

 

Ootamatu kooslus, kuid suurepärane maitse.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid