Päeva retsept: lihtne ja kiire potileib

Kodutohter
11.03.2021
Shutterstock

Lihtne retsept, sest tainast pole vaja üldse sõtkuda, piisab natuke puulusikaga liigutamisest. 

380 g jahu

3,5 dl 60-kraadist vett

¼ tl kuivpärmi

1 sl soola (võib ka vähem)


Sega küik ained puulusikaga kokku. Kata kauss toidukile või kaane ja paksu rätikuga ning jäta kolmeks tunniks kerkima. Võib kerkida ka kauem.

Kalla tainas kausist jahuga üle riputatud töölauale, keera puulusikaga seda natuke ringi, et tainas jääks ümmarguseks pätsiks.

Vooderda kauss küpsetuspaberiga ja tõsta tainapäts sinna sisse. Jäta niikauaks kerkima, kuni ahi soojeneb 230-kraadini. Tõsta külma ahju soojenema pott koos kaanega. Hea on malmpott, aga sobib ka igasugune kuumusekindel kaanega pott. Kui ahi on kuumenenud 230-kraadini, tõsta tainas koos paberiga kuuma poti sisse, kata kaanega ja küpseta 30 minutit. Võta potilt kaas ja küpseta veel 15 minutit.

Lase hetk jahtuda, lõika käär, külma võid peale ja naudi.

Tainast pole vaja sõtkuda, piisab natuke puulusikaga liigutamisest. Tähtis on vee temperatuur, jahedama veega jääb leib lapik ega kerki nii hästi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid