Päeva retsept: peedipasta

23.01.2021
Shutterstock

Peet ja pasta võib tunduda ebahariliku kooslusena, kuid toit on imemaitsev.

4 portsjonit

 

350 g spagette

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

200 g šampinjone

500 g peeti

1 sl rapsi- või oliiviõli

200 g fetat

1 purk (250 ml) kookospiima

½ tl soola

jahvatatud musta pipart

 

 

Keeda spagetid soolases vees vastavalt pakil olevale juhisele küpseks. Vala sõelale ja säilita pool kruusi keeduvett.

Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Koori ja riivi peet peene riiviga, viiluta šampinjonid.

Kuumuta poti põhjas või pannil sibulat ja küüslauku. Lisa viilutatud šampinjonid ja kuumuta veel. Lisa riivitud peet ja kuumuta segades 5 minutit. Lisa pisut pasta keeduvett. Murenda kastmesse feta ja lisa kookospiim. Hauta nõrgal kuumusel veel 10 minutit. Kui kaste on liiga paks, lisa veel sorts pasta keeduvett. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega kaste kokku spagettidega. Soovi korral võib riivida peale juustu ja puistata röstitud pähkleid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid