Terav tomatikaste

Kodutohter
07.08.2021
Shutterstock

Kastme võib igaüks timmida tšilliga just nii teravaks, nagu soovib. Tuleneelajad võivad panna 3-4 tšillikauna.

1 kg küpseid tomateid

3-4 sl oliiviõli

4-5 küüslauguküünt

1-2 tšillikauna

soola, musta pipart

kuivatatud punet ja basiilikut


 

Sitke koorega tomatid võib enne koorida. Tee tomatite alla terava noaga ristlõige, kasta korraks keeva vette ja loputa külma veega. Koori tomatid ja tükelda. Poolita tšillikaunad, eemalda seemned ja haki. Haki küüslauk. Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta hakitud küüslauku ja tšillit minut aega. Lisa tükeldatud tomatid ning pune ja basiilik. Hauta 10-15 minutit ja sega aeg-ajalt. Maitsesta soola ja pipraga.


 

Tomatikastet võib panna suletavatesse kilekottidesse või karpidesse ja tõsta sügavkülma, kus neid on talvel hea pastakastmeks võtta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid