Pitsamaitseline pastavorm

Kodutohter
06.04.2021
Shutterstock

Selle vormi hea maitse saladus on sojakastme, tomatipüree ja koore kooslus.

4 portsjonit


 

360 g pastat (penne)

400 g kanafilee ribasid

soola, musta pipart

2 sl oliiviõli

2 sl võid

1hakitud sibul

2 sl tomatipüreed

1 purk (400 g) purustatud tomateid

3 sl sojakastet

2 dl kohvikoort


 

Peale

1 dl riivsaia

50 g tugevamaitselist riivjuustu

1 tl kuivatatud punet

25 g võid


 

Keeda pastat kolmveerand pakendile märgitud ajast. Nõruta sõelal.

Küpseta pannil kanafilee ribad oliiviõlis küpseks, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.

Lisa pannile õli ja võid ning kuumuta sibulat, kuni see muutub läbipaistavaks. Lisa tomatipüree, purgitäis purustatud tomateid, sojakaste, kanaribad ning kuumuta pisut. Lisa koor. Hauta umbes viis minutit.

Sega kokku pasta ja kaste ja pane ahjuvormi. Sega kokku riivjuust ja riivsai ning puista peale. Pane peale noaotsaga võitükke. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni peal on pruun ja krõbe koorik.


 

Selle vormi hea maitse saladus on sojakastme, tomatipüree ja koore kooslus. Pune annab veel viimase lihvi, ehk pitsamaitse.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid