4 portsjonit
1 kg porgandeid
3 küüslauguküünt
1 väike sibul
2 sl õli
12 dl köögiviljapuljongit
300 g pehmet tofut
0,5 tl soola
2 tl sidrunimahla
0,5 tl suhkrut või mett
1. Koori ja tükelda porgandid. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned.
2. Kuumuta hakitud sibulaid ja küüslauguküüsi ning porganditükke poti põhjas kuumas õlis viis minutit. Lisa köögiviljapuljong ja keeda 15 minutit, kuni porgand on pehme.
3. Lisa tofu ja püreeri supp saumikseriga või köögikombainis. Vajadusel lisa köögiviljapuljongit.
4. Maitsesat soola, sidrunimahla ja mee või suhkruga. Peale võib riputada kõrvitsaseemneid.
Osta poest pesemata mullaseid porgandeid. Need on mahlasemad ja odavamad.