Prantsuse kartulikook

Kodutohter
04.01.2023
Shutterstock

Väga maitsva ja kerge kartulivormi saab ka ilma rohke kooreta.

6 portsjonit

 

1 kg ühesuuriseid kartuleid

1 sibul

1 tl kuivatatud tüümiani

1 tl soola

1 tl musta pipart

4 dl kanapuljongit

25 g sulatatud võid

 

Keera ahi 200 kraadi peale. Kata lahtikäiva servaga koogivormi (Ø 20 cm) põhi küpsetuspaberiga ja määri võiga. Koori ja haki sibulad.

Kalla puljong potti, lisa sibulad ja tüümian ning keeda ilma kaaneta madalal kuumusel 10-15 minutit.

Pese kartulid harjaga puhtaks ja lõika koos koorega õhukesteks viiludeks. Seda on kõige parem teha mandoliin-riiviga.

Lao kartuliviilud vormi. Igale kartulikihile tõsta lusikatäis kanapuljongit.

Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 1 tund. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit.

Jäta kartulikook 10 minutiks maitsestuma.

 

See on Prantsuse köögi kingitus kartulisõpradele.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid