Ahjufeta ja küpsetatud aedviljad

Kodutohter
14.09.2022
Shutterstock

Feta annab köögiviljadele mõnusa soolase-juustuse maitse.

2 portsjonit

 

2 sl oliiviõli

100 grammine tükk fetat

4–5 kirsstomatit

5–6 värsket ploomi

6-7 brokoli õisikut

porgandiviile

sellerilehti

värskeid ürte, näiteks rosmariini, sidrunitüümiani, peterselli, münti

soola

musta pipart veskist

 

Vala osa õli ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Lõika feta kaheks tükiks ja pane ahjuvormi.

Poolita pestud tomatid ja ploomid ning aseta koos brokoliõisikutega ümber fetatüki.

Lisa igasuguseid aedvilju, mis külmkapis leidub: viilutatud porgandeid, mõned lehtselleri noored lehed jne

Tilguta peale ülejäänud õli ja parajasti käepärast olevaid värskeid ürte.

Raputa peale natuke soola ja jahvata veskist musta pipart.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Paku koos värske leivaga. Retseptis olevast kogusest piisab kahele.

Peale võib raputada veel erinevaid pähkleid, mandleid või seemneid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid