Printsessikook
Kodutohter
15.05.2021
Shutterstock

Printsessitort on Rootsi klassika ja on nime saanud praeguse kuninga nelja õe auks.

10-12 tükki


 

Põhi

4 muna

2 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulijahu

1 tl küpsetuspulbrit


 

Vormi määrimiseks

võid

jahu


 

Vanillikreem

4 muna

2 dl vahukoort

2 dl piima

3 sl maisitärklist

3 sl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut


 

Vaarika-sidrunitäidis

4 dl külmutatud vaarikaid

2 dl sidrunikreemi (lemon curd)


 

Lisaks

4 dl vahukoort

500 g martsipani

kartulijahu rullimiseks

tuhksuhkrut peale


 

Määri koogivorm (Ø 23-24 cm) võiga ja raputa üle jahuga.

Klopi tasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku nisujahu, kartulijahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult ja kalla koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase enne vormist välja võtmist jahtuda.

Kreemi jaoks eralda munakollased kasrtulisse. Lisa kõik ülejäänud ained ja kuumuta nõrgal kuumusel kogu aeg segades, kuni kreem muutub paksuks. Jäta jahtuma.

Sulata vaarikad ja vala ära liigne vedelik. Sega hulka sidrunikreem.

Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks osaks ja pane alumine kiht vaagnale.

Vahusta vahukoor. Sega 1 dl vanillikastet vahukoorega.

Tõsta lusikaga vaarika-sidrunikreemi tordipõhjale. Tõsta peale teine kiht ja tõsta sinna peale vanillikreemi. Tõsta peale kolmas kiht. Puhasta ääred, kui sealt on täidist välja valgunud. Määri äärtele vanillikreemi ja tõsta kõik ülejäänud vanillikreem koogi peale, et see jääks pealt ümar. Pane tort paariks tunniks külmkappi.

Mulju martsipan käte vahel pehmemaks. Puista töölauale maisitärklist ja rulli martsipanist 3 mm paksune ümmargune ketas.

Tõsta tort kapist ja kata martsipaniga. Lõika ebaühtlased servad ära. Puista üle tuhksuhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid