Seene-kartulivorm

Kodutohter
25.09.2021
Shutterstock

Maitsev ja lihtne argipäevatoit, kuhu võib alati erinevaid aedvilju lisada.

4 portsjonit

1 l kupatatud seeni (või praetud)

800 g kartuleid

1 pastinaak või tükk juursellerit

2 sibulat

2 küüslauguküünt

2 tl võid või õli

1 rosmariinioks

2 sl tüümianilehti

1 tl soola

1 tl jahvatatud musta pipart

2 dl riivjuustu

1 dl piima

2 dl koort

pisut võid

 

Lõika kupatatud seened ribadeks. Koori kartulid ja pastinaak või sellerijuur. Lõika kõik köögiviljad ribadeks.

Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis. Tõmba rosmariini ja tüümianilehed varre küljest lahti ja lisa pannile.

Lao köögivilja- ja seeneribad ning praetud sibul ürtidega kihiti ahjuvormi nii, et kõige peale jääb köögiviljakiht. Puista kihtide vahele soola ja pipart ning osa riivjuustust. Kalla peale piima-kooresegu. Raputa peale ülejäänud riivjuust ja tõsta mõned noaotsatäied võid.

Küpseta 200-kraadises ahjus üks tund. Kui pealt tõmbub liiga pruuniks, siis kata fooliumiga.

Lase enne serveerimist veel fooliumi all natuke aega seista.

Vormi võib teha ka śampinjonidega, kuid just metsaseened annavad toidule imeliselt täiusliku maitse.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid