Seenefocaccia
Kodutohter
06.11.2021
Shutterstock

Seenefocacciaks sobivad nii kasvatatud seened kui ka metsaseened, näitkes viilutatud väiksed puravikud.

2 dl sooja vett

25 g (pool pakki) värsket pärmi

½ tl soola

1 tl suhkrut või mett

1 dl spelta- tai täisterajahu

3 dl nisujahu

½ dl oliiviõli

 

Maitseõli:

3 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

¼ tl soola

pisut musta pipart

 

Peale:

50 g riivitud mozzarellat

100 g seeni

1 väike punane sibul

värsket tüümiani, rosmariini või punet

 

Murenda pärm sooja vette ja sega puukahvliga. Lisa sool, suhkur või mesi ja vähehaaval segades jahud. Lisa õli ja sõtku kätega segamini. Kata kauss rätikuga ja lase soojas tuuletõmbuseta kohas kahekordseks kerkida.

Sega riivitud või pressitud küüslauguküüs, sool ja pipar õli sisse. Viiluta seened ja sibul.

Sõtku kerkinud tainas jahusel laual ja jaga neljaks. Vormi piklikud pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata puhta köögirätikuga. Lase pisut kerkida.

Vajuta leiva sisse pöidlaga lohud ja raputa peale riivjuust. Lisa seene- ja sibulaviilud ning ürdioksad. Vajuta kõik kergelt tainasse. Pintselda pealt maitseõliga.

Küpseta focacciat 250-kraadises ahjus 10 minutit. Paku tee, puljongi või püreesupiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid