20 tükki
50 g pärmi
5 dl piima
25 g sulatatud võid
1,5 tl soola
1 sl siirupit või vedelat mett
3 dl kaerahelbeid
7 dl nisujahu
Täidis
2 (400 g) nuikpsast
5 dl jämedalt riivitud peakapsast
1 sibul
1 sl võid
0,5 tl soola
Peale
150 g peekonit
0,5 dl kaerahelbeid
päevalilleseemneid
Sulata pärm soojas piimas, lisa sool, siirup või mesi. Lisa kaerahelbed ja jahu. Taigen peaks jääma väga pehme. Kata kauss rätikuga ja jäta 40 minutiks kerkima.
Koori ja riivi nuikapsas jämeda riiviga. Koori ja haki sibul. Kuumuta riivitud kapsaid ja hakitud sibulaid pannil võis 7-8 minutit. Maitsesta soolaga.
Kummuta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tasanda jahuse käega. Tõsta kapsasegu tainale ja patsuta kergelt tainasse. Jäta 20 minutiks kerkima.
Haki peekon peeneks ja kuumuta pannil krõbedaks. Lisa kaerahelbed ja päevalilleseemned, kuumuta veel pisut ja tõsta pann pliidilt.
Küpseta saia 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta plaat ahjust ja puista peale peekoni-kaerahelbe-seemnesegu. Keera ahi 225 kraadi peale ja küpseta veel 10 minutit.
Serveeri soojalt.