Sidrunikollane sidrun

Kodutohter
14.10.2020

Sidrun sisaldab olulisel määral C-vitamiini, lisaks olulisel määral kaaliumi, magneesiumi, rauda ja seleeni.

Sidrunikollane sidrun

 

Sidrun on imeline lõunamaine puuvili, mida meil on õnneks aasta läbi saada. Isegi värv on saanud nime selle puuvilja järgi – sidrunikollane.

Sidrun sisaldab olulisel määral C-vitamiini, lisaks olulisel määral kaaliumi, magneesiumi, rauda ja seleeni. Seega aitab sidrun võidelda külmetushaiguste ja viirustega ning aitab tõsta immuunsust.

Hommikuti sidrunimahlaga vee joomine ergutab maksa tööd ja paneb seedimise tööle. Hoolimata happest, on sidrun tegelikult aluseline.

Sidrunit tuleb enne pesta voolava kuuma vee all harjaga, sest paremaks säilimiseks on nad kaetud vaha- ja säilitusainetega. Kauplustes on saada ka mahedat vahendit lõunamaiste puu- ja köögiviljade pesemiseks. Et sidrunist kogu mahl kätte saada, rulli toasooja sidrunit vastu lauda.

Sarnased artiklid