Šokolaadivahutort

Kodutohter
02.11.2021
Shutterstock

Pehme ja õhuline maius, mille kõrvale sobib ideaalselt tass kanget kohvi.

10-12 tükki


 

175 g šokolaadiküpsiseid

75 g võid

Täidis

4 želatiinilehte

200 g tumedat šokolaadi

200 g toorjuustu

1,5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 muna

2 dl vahukoort

2-3 sl konjakit või brändit (soovi korral)

2 sl kuuma kohvi

Vooderada lahtikäiva põhjaga koogivorm (Ø 24 cm). Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga ja vajuta koogivormi põhja.

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Sulata šokolaad veevannil. Sega kokku toasoe toorjuust, pool suhkrust, vanillisuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta koor ning sega kokku toorjuust, šokolaad, konjak, munavalgevaht ja vahukoor.

Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas kohvis. Jahuta pisut ning nirista vahustades täidise hulka. Kalla täidis põhjale ja pane vähemalt neljaks tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi.

Sarnased artiklid