Klassikalised skoonid

Kodutohter
21.05.2024
Shutterstock

Londoni peenemates kohvikutes ja hotellides pakutakse siiani kellaviieteed, mille juurde käivad kindlasti ka klassikalised skoonid.

8 tk

225 g nisujahu

2 tl küpsetamispulbrit

50 g võid

1 dl piima

1 suur muna

näpuotsaga soola

2 tl suhkrut

Täidis

vahukoor

maasika- või vaarikamoos

Sega jahu, küpsetuspulber ja tükeldatuid või, lisa sool ja suhkur. Vala väiksesse kaussi pool piimast ja klopi juurde muna, vala jahusegule ja sega läbi. Lisa lusikahaaval piima tainale ja sega.

Vormi tainas ümmarguseks kettaks ja rulli umbes 2 cm paksuseks ja lõika ümmarguse vormi abil välja kaheksa 6 cm läbimõõduga ketast.

Küpseta 220-kraadises ahjus 13-15 minutit, kuni kakused on kerkinud ja kuldpruunid.

Serveeri soojalt. Murra või lõika skoonid pooleks ja täida vahele vahukoort ja moosi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid