1 dl nisu- või kaerakliisid
6 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 dl riivjuustu
1 dl riivitud pastinaaki
100g võid
2,5-3 dl piima
Täidis:
200-300 g soolaseeni
2 sipulat
1 sl võid
4 sl hapukoort
suolaa, musta pipart
1 tl paprikapulbrit
2-3 dl keedetud odrakruupe
1 muna määrimiseks
Haki seened ja sibul ning kuumuta pannil, kuni sibul on läbipaistev ja vedelik aurustunud. Jahuta ja lisa kõik ülejäänud täidise komponendid.
Sega kokku kõik taina kuivad ained. Lisa riivjuust ja riivitud pastinaak ning väikeste tükkidena või. Lisa piim ja sega kiiresti läbi. Sõtkuda ei maksa, tainas jääb siis liiga sitke.
Lõika ära veeran tainast ja rulli väike ja suur tükk õhukeseks ovaalseks plaadiks. Tõsta suurem tükk tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tõsta täidis peale ja kata täidis väiksema tainakaanega. Tõsta pirukapõhja servad üles ja näpista kaane külge kinni. Selleks võib kasutada ka kahvlit.
Torka pirukasse mõned augud, et aur välja pääseks, määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.