8 portsjonit
8 kaalikat
500 g hakkliha
3 dl keedetud riisi või toortatart
2 sibulat
3 küüslauguküünt
õli praadimiseks
2 muna
2 sl tomatikastet või ketšupit
soola, pipart
hakitud peterselli
riivjuustu
võid vormi määrimiseks
Keeda kooritud kaalikad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta vahukulbiga jahtuma. Lõika pealt kaas ja õõnesta sisse auk.
Kuumuta hakkliha tilga õliga pannil, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola, pipra ja tomatikastmega. Lisa keedetud riis või tatar, peeneks hakitud petersell. Pisut jahtunud segule lisa lahtiklopitud munad ja maitsesta vajadusel.
Tõsta kaalikad võiga määritud ahjuvormi, täida seguga ja küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit. Valmimisaeg oleneb kaalikate suurusest ja sellest, kui pehmeks nad eelnevalt keedeti. Enne lõplikku valmimist raputa peale riivjuustu.