Täidetud kaalikad

Kodutohter
22.11.2024
Shutterstock

Kaalikas on väga kasulik köögivili, millest tasuks rohkem erinevaid toitusid valmistada.

8 portsjonit
 

8 kaalikat

500 g hakkliha

3 dl keedetud riisi või toortatart

2 sibulat

3 küüslauguküünt

õli praadimiseks

2 muna

2 sl tomatikastet või ketšupit

soola, pipart

hakitud peterselli

riivjuustu

võid vormi määrimiseks
 

Keeda kooritud kaalikad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta vahukulbiga jahtuma. Lõika pealt kaas ja õõnesta sisse auk.

Kuumuta hakkliha tilga õliga pannil, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola, pipra ja tomatikastmega. Lisa keedetud riis või tatar, peeneks hakitud petersell. Pisut jahtunud segule lisa lahtiklopitud munad ja maitsesta vajadusel.

Tõsta kaalikad võiga määritud ahjuvormi, täida seguga ja küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit. Valmimisaeg oleneb kaalikate suurusest ja sellest, kui pehmeks nad eelnevalt keedeti. Enne lõplikku valmimist raputa peale riivjuustu.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid