Teistmoodi pasha

Kodutohter
04.04.2023
Shutterstock

Kahtlemata on munadepühade kõige kuulsam magustoit pasha.

100 g pehmet võid
1 dl suhkrut
500 g toasooja kohupiima
1–2 sl sidrunimahla
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
4 sl hakitud pähkleid
100 g rosinaid (seemneteta)

6-8 kakaoküpsist (Domino, Selga vms)
200 ml 35% rõõska koort

Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbimikserdatud kohupiim, muna, tükeldatud küpsised ja maitseained. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.

Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi või sõela nõrguma, pane soovi korral peale vajutis. Hoia jahedas.
Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista pähklite, šokolaadimunade või kuivatatud puuviljadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid