Omatehtud tomatikaste või ketšup on maitsev ja täiesti ilma säilitusaineteta.
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
0,5 dl oliiviõli
2 dl vett
0,5 tl suhkrut
0,5 dl punast veini või
1 sl palsamiäädikat
soola, musta pipart
tü
See on Prantsuse tomatikaste ehk antiboise-kaste, mis tuleb väga maitsev just suvistest magusatest tomatitest.
4 küpset tomatit
50 kivideta oliive
2 šalottsibulat või 1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 sl tomatipüreed
1 dl oliiviõli
1 loorberileht
1 sidru
See pastaroog on uskumatult maitsev, sest vee asemel küpsevad spagetid küüslauguses tomatikastmes.
4 portsjonit
800 g purustatud tomateid
4-5 dl vett
1 sl oliiviõli
1 väike tšillikaun
2 küüslauguküünt
400 g spagettit
Kalla purustatud tomatid potti j
Suvel, kui köögiviljad on kõige maitsvamad ja kõige odavamad, tasub teha nendest erinevaid hoidiseid.
1 liiter
800 g tomateid
2 porgandit
100 g pastinaaki
jupp varssellerit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1–2 sl õli
1 dl fariinisuhkrut
½–1 dl punase veini ääd
Shakshouka on Lähis-Idas populaarne hommikusöök, kuid seda kiiresti valmivat ja maitsvat einet võib süüa igal ajal.
2 portsjonit
1 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 paprika
1 purk (400 g) purustatud tomateid
näpuotsatäis tšillihelbeid
½ tl paprikapulbri