Tomati-fetapirukas

Kodutohter
13.04.2021
Shutterstock

Pirukapõhja tainas on kasutatud porgandipüreed, mis teeb selle tükk maad tervislikumaks.

8 portsjonit


 

Pirukapõhi

1 dl nisujahu
1 dl täistearjahu
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
100 g võid
100 g keedetud püreestatud porgandit

võid vormi määrimiseks


 

Täidis

2 muna

200 g hapukoort

75 g riivitud juustu

200 g kirsstomateid

100 g fetakuubikuid

¼ tl musta pipart

½ tl soola

mõned basiilikulehed


 

Haki jahu, sool, küpsetuspulber ja või sõmeraks. Lisa köögiviljapüree, sega siledaks ning lase külmikus veidi taheneda. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele. Eelküpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Sega kausis maunad ja koor, lisa riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga.

Laota fetakuubikud ja osa poolitatud kirsstomateid pirukapõhjale. Kalla peale munasegu ja vajuta sisse ülejäänud tomatid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase natuke jahtuda ja kaunista basiilikulehtedega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid