8 portsjonit
Pirukapõhi
1 dl nisujahu
1 dl täistearjahu
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
100 g võid
100 g keedetud püreestatud porgandit
võid vormi määrimiseks
Täidis
2 muna
200 g hapukoort
75 g riivitud juustu
200 g kirsstomateid
100 g fetakuubikuid
¼ tl musta pipart
½ tl soola
mõned basiilikulehed
Haki jahu, sool, küpsetuspulber ja või sõmeraks. Lisa köögiviljapüree, sega siledaks ning lase külmikus veidi taheneda. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele. Eelküpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Sega kausis maunad ja koor, lisa riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga.
Laota fetakuubikud ja osa poolitatud kirsstomateid pirukapõhjale. Kalla peale munasegu ja vajuta sisse ülejäänud tomatid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase natuke jahtuda ja kaunista basiilikulehtedega.