Seenepirukas
6 portsjonit
150 g võid
2 dl speltajahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
200 g kohupiima
Täidis
300 g metsaseeni (lehter-kukeseeni)
1 väike sibul
2 tl õli
2 dl koort
2 muna
soola, musta pipart
1 dl riivjuustu
Sega kõigepealt sool ja küpsetuspulber jahu hulka ja sega siis toasoe või jahudega. Lisa kohupiima ja sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.
Haki sibul ja seened ning kuumuta pisut pannil tilga õliga. Tõsta kaussi.
Klopi lahti munad, sega koorega ja maitsesta soola ja pipraga.
Kata pirukapõhi seene-sibulaseguga ja vala peale koore-munasegu. Puista peale riivjuust.
Küpseta 175-kraadises ahjus 35-45 minutit. Keraamilises vormis küpseb pirukas kauem kui metallist vormis. Pirukas on küps, kui sisu on hüübinud ja ääred on kuldpruunid.