Singi-spinatipirukas

Kodutohter
01.06.2025
Shutterstock

Kiire pirukas, millega saab suveõhtul külalisi kostitada.

6 tükki

 

400 g pärmi-lehttainast või soolast muretainast

180 g sinki

200 g fetajuustu

1 sibul

2 küüslauguküünt

200 g spinatit

1 sl oliiviõli

150 g hapukoort

2 muna

2 tl kuivatatud ürdisegu (Vahemere, Provence`i)

0.5 tl musta pipart

0,5 tl soola

võid vormi määrimiseks

Sulata tainas, kuis see on külmunud.

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Haki sink. Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku pannil õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa spinat ja kuumuta, kuni spinat vajub kokku.

Määri pirukavorm (26 ø cm) võiga ja vajuta tainas põhja ja äärtele.

Murenda põhja pool fetajuustust.

Sega kausis kokku panni sisu, sink, hapukoor, munad ja maitseained. Sega ja kalla pirukapõhjale. Murenda peale ülejäänud feta.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid