Suvikõrvitsa-fetapirukas

Kodutohter
20.09.2023
Shutterstock

Väga maitsev pirukas hooajalisest suvikõrvitsast.

Põhi:

200 g näkileiba

130 g võid

Täidis:

500 g suvikõrvitsat

200 g fetajuustu, brõnsat või sõira

3 muna

2 dl piima

½ dl hakitud tilli

1 sibul

mõned rohelised oliivid

maitse järgi soola ja pipart

hakitud maitserohelist

 

Purusta näkileib köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vajuta segu küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi (Ø 24 cm).

Riivi suvikõrvits ja fetajuust jämeda riiviga. Sega kokku ja laota pirukapõhjale.

Sega kausis kokku munad, piim ja hakitud till, maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Ettevaatust soolaga, sest feta on soolane.

Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja pane koos oliividega täidise peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Puista peale hakitud tilli, peterselli ja murulauku ning lase enne lahti lõikamist jahtuda.

 

Põhjaks võib kasutada ka õhukeseks rullitud tainast.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid