Põhi:
200 g näkileiba
130 g võid
Täidis:
500 g suvikõrvitsat
200 g fetajuustu, brõnsat või sõira
3 muna
2 dl piima
½ dl hakitud tilli
1 sibul
mõned rohelised oliivid
maitse järgi soola ja pipart
hakitud maitserohelist
Purusta näkileib köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vajuta segu küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi (Ø 24 cm).
Riivi suvikõrvits ja fetajuust jämeda riiviga. Sega kokku ja laota pirukapõhjale.
Sega kausis kokku munad, piim ja hakitud till, maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Ettevaatust soolaga, sest feta on soolane.
Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja pane koos oliividega täidise peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Puista peale hakitud tilli, peterselli ja murulauku ning lase enne lahti lõikamist jahtuda.
Põhjaks võib kasutada ka õhukeseks rullitud tainast.