Tomatipirukas

Kodutohter
31.10.2022
Shutterstock

Küüslauguõli ja basiilikuga maitsestatud tomatipirukas jääb väga maitsev ka talvistest tomatitest.

4,5 dl nisujahu

0,5 tl soola

näpuotsatäis suhkrut

125 g külma võid

5 sl jääkülma vett

 

Täidis

3 sl Dijon`i sinepit

3 dl riivjuustu

5-7 tomatit

1 tl kuivatatud basiilikut

musta pipart

3 sl oliiviõli

2 riivitud küüslauguküünt

 

Peale

värskeid basiilikulehti

 

1. Sega sool ja suhkur jahuga ning näpi tükeldatud külma võiga kõik puruseks. Lisa külm vesi ja vajuta tainapalliks. Suru tainas võiga määritud ümmarguse pirukavormi (läbimõõt 25-27) põhja ja äärtele. Tõsta paariks tunniks külmkappi.

2. Määri pirukapõhjale sinepit, laota peale riivjuust ja lõpuks tomativiilud. Määri peale riivitud küüslauguga segatud oliiviõliga. Puista peale kuivatatud basiilikut, soola ja musta pipart.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit. Serveeri jahtunult ja kaunista värskete basiilikulehtedega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid