Suvikõrvitsa-basiilikusupp

Kodutohter
02.08.2022
Shutterstock

Püreesupiks saab ära kasutada ka ülekasvanud suvikõrvitsaid.

2 portsjonit


 

pool porrut

1 suur (500 g) suvikõrvits

1 küüslauguküüs

noaotsatäis karrit

2 sl õli (rapsi- või oliiviõli)

4 dl köögiviljapuljongit

suur peotäis basiilikut

soola, musta pipart

 

Poolita porru ja loputa korralikult. Viiluta porru, haki küüslauguküüs ja tükelda suvikõrvits.

Kuumuta köögivilju koos karriga poti põhjas õlis paar minutit. Vala peale köögiviljapuljong ja keeda kaane all 10 minutit.

Lisa hakitud basiilik, kuid ära enam keeda. Töötle saumikseriga püreeks ning maitsesta soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid