Väikesed sibulapirukad

Kodutohter
22.02.2024
Shutterstock

Rukki-kohupiimatainast sibulapirukad on nii maitsvad, et peab end tagasi hoidma, et ka kiluleibadele ka ruumi jääks.

Tainas

125 g võid

1½ dl rukkijahu

1 dl nisujahu

½ tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

125 g kohupiima

Täidis

6 võikest punast sibulat

2 sl oliiviõli

1 sl suhkrut

pisut soola ja musta pipart

4 sl palsamiäädikat

paar oksa värsket tüümiani

200 g toorjuustu

 

Näpi kokku või ja jahu, kuhu on segatud küpsetuspulber ja sool. Sega tainaks, kuid ära sõtku. Rulli vorstiks, mässi toidukilesse ja pane tunniks külmkappi.

Koori ja viiluta punased sibulad üsna paksudeks viiludeks. Kuumuta pannil õli ja suhkur. Kuumuta sibulaid madalal kuumusel lõikepind allpool, kuni nad kergelt pruunistuvad. Vala pannile äädikas, tüümianioksad ja kata kaanega. Lase sibulatel paar minutit pehmeneda. Maitsesta soola ja musta pipraga ning jäta jahtuma.

Lõika tainavorstist viilud, patsuta lamedamaks. Sellest kogusest peaks saama umbes 12 tükki. Tõsta igale tainatükile toorjuustu ja määri laiali. Pane igale pirukale peale sibulratas.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid