Valge tuunikalapitsa

Kodutohter
05.05.2022
Shutterstock

Ühest suurest pitsast saab söönuks suur hulk inimesi.

6 portsjonit

 

7,5 dl nisujahu

2 pakki (à 11 g) kuivpärmi

1,5 tl soola

4 dl vett

1 dl oliivi- või rapsiõli

 

Peale

150 g hapukoort

350 g mozzarellat

2 purki (à 150 g) tuunikalakonservi õlis

1 väiksem sibul

10 kivideta oliivi

 

Mõõda kuivad ained kaussi. Lisa 40kraadine vesi. Sõtku tainast 5 minutit, kuni see muutub tihedaks ja lööb kausi küljest lahti. Lisa õli ja sõtku veel pisut. Kata kauss köögirätikuga ja pane tunniks ajaks sooja kohta kerkima.

Haki mozzarellatükid peeneks, viiluta sibul ja nõruta tuunikala.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja venita ning vajuta õhukeseks. Määri peale hapukoort ja puista hakitud mozzarellat. Laota peale tuunikala ja sibulaviilud.

Küpseta 250kraadises ahjus 15 minutit. Pane peale oliivid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid