500 g lehttainast
200 g sinki
200 g hapukurki
150 g tugevamaitselist riivjuustu
2 tl sidrunimahla
musta pipart, tüümiani
Võta lehttainas 1,5 tundi enne küpsetamist sulama. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Sega riivjuust hapukoorega ja maitsesta pipra, sidrunimahla ja tüümianiga. Lõika sink ribadeks või kuubikuteks.
Tõmba noaga joon 1 cm äärast, kuid ära mingil juhul lõikatainast läbi. Siis saab tainas vabalt kerkida ja tekitab pirukale ääre.
Määri koore-juustusegu pirukale, puista peale singitükid ja lõika kääridega peale päikesekuivatatud tomati tükke.
Küpseta 225-kraadises ahjus 25 minutit.
Selles pirukas ei kasutata munapiima, vaid maitsestatud hapukoort. Singi asemel võib kasutada ka seeni.