Brigitte dieet
Reesi Kristal
04.09.2014

 

Saksamaa suurima naisteajakirja Brigitte dieediraamatud kuuluvad kindlasti klassikute hulka – neid hakati avaldama juba 1969. aastast. Ajakirja järgi nime saanud dieedi põhimõtteid on läbi aegade pidevalt täiendatud ja uuendatud, nii et need on uusimate terviseteadmistega kooskõlas.

Kuigi see dieet on alguse saanud naisteajakirjast, sobib kontseptsioon ühtviisi nii meestele kui ka naistele, kelle kehamassiindeks ulatub üle 25.

 

Eluterved põhimõtted

Brigitte dieedi põhimõtted on üldiselt eluterved: vähendatud kalorisisaldusega segatoit, söömisharjumuste ja elustiili muutmine, ebasoodsate toitumisharjumuste vältimine, maitsvate ja lihtsate vähese kalorisisaldusega toitude valmistamine ja sportimise suurendamine.

Kuigi päevane lubatud kaloraaž on keskmiselt 1000–1500 kcal ja lubatud rasvakogus päevas umbes 40 grammi, väidetakse, et näljakuurile dieedi järgijaid ei panda. Leitakse, et kaalust alla võtmiseks peab tundma täiskõhutunnet ning toidud peavad olema piisavalt kõhtutäitvad. Keelatud ei ole otseselt midagi – oluline on söödav toidukogus. Väljapakutud roogade portsjonid on suured ja rahuldavad isu. Vajalikke toiduaineid saab poest kenasti kätte. Igapäevaseks kasutamiseks on dieet seega sobilik.

Dieet põhineb paljuski valmisretseptidel, mis on ilmunud vihikutes, raamatutes, ajakirja Brigitte netileheküljel ja isegi mobiilirakenduses. Kui dieeti spordiga kombineerida, on kasu veelgi suurem. Selleks on välja mõeldud spetsiaalne rasvapõletusprogramm. Ka igapäevasele liikumisele pööratakse suurt tähelepanu.

Dieet meeldib paljudele, sest siin ei ole vaja eriti kaloreid lugeda. Kui kasutada valmisretsepte, siis on igale portsjonile juurde arvutatud rasva- ja kalorikogus. Retseptid on reeglina arvestatud ühele portsjonile. Supid ja salatid on mõeldud kahele – ükskord valmistada, kaks korda süüa. Mõnedes raamatutes on ka retsepte kogu perele ja desserte 4 inimesele. Vahepaladest ja dessertidest soovitatakse üldiselt siiski eemale hoida, sest vahepealne näksimine pidurdavat rasvapõletust.

Loe edasi ajakirjast...

Sarnased artiklid