Päeva retsept: krõbedad kartulikoored

Kodutohter
28.02.2021
Shutterstock

Midagi ei lähe raisku! Tervislikud ampsud õhtul teleri ees maiustamiseks.

kartulikoori

oliiviõli

soolahelbeid või küüslaugusoola

pipart, riivjuustu (soovi korral)


 

Lõika kartulite koored parajateks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tilguta peale natuke oliiviõli ja soola, nii et igal tükil oleks paar tilka õli ja paar tera soola. Soovi korral võib panna veel pipart ja natuke riivjuustu.

Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kartulikoored pruunistuvad ja tõmbuvad kaardu.


 

Kartulikoori ei maksa raisku lasta, vaid õli ja soolaga krõbedaks küpsetada. On palju tervislikum ja odavam, kui poest ostetud kartulikrõpsud. Lisada võib veel tšillihelbeid, küüslaugusoola või ürte ja teha juurde jogurti-dipikastet.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid