320 g täisteranisujahu
2 sl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
120 g sulatatud võid
2 muna
200 g piima
2 sl täisterasinepit
300 g porgandeid, riivitult
1 sl värskeid tüümianilehti
1 tl kuivatatud tšillihelbeid (soovi korral)
võid määrimiseks
Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi ja sega juurde must pipar.
Vispelda teises kausis omavahel sulatatud või, munad, piim ja sinep ning sega seejärel ettevaatlikult jahusegu hulka.
Sega tasakesi juurde porgandid, tüümian ja tšillihelbed, kui kasutad neid, vältides samas liigset segamist.
Tõsta segu varem võiga määritud leivavormi ja küpseta umbes 180-kraadises ahjusüks tund või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ning leiva keskele torgatud puutikk on välja võttes puhas. Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma ja kummuta seejärel jahutusrestile ja jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni.