200 g rapsiõli
300 g pruuni suhkrut
3 muna
300 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli
100 g heledaid rosinaid
300 g riivitud porgandeid (kaal riivitult)
1 apelsini riivitud koor
100 g Kreeka pähkleid, tükeldatult
Klopi suures kausis õli ja suhkur munadega. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, kaneel ja rosinad. Lisa porgandid, apelsinikoor ja Kreeka pähklid ning klopi seni, kuni kõik ained on täielikult segunenud.
Vala tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises üks tund või keskelt auguga ümmarguses keeksivormis 45 minutit, ehk kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.
Jäta keeks 20 minutiks vormi jahtuma, seejärel kummuta jahutusrestile ja jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.
Serveeri koos jäätise ja marjadega.