Kaitsjad antioksüdandid

Mai Maser, toitumisteadlane
06.03.2015

  Räägitakse ja kirjutatakse aina, et see ja see on antioksüdant. Mis see on ja mida head ta meile teeb? Sellesse toome nüüd selgust.   Kuigi sõna "antioksüdant" on võõrapärane, kasutatakse seda nimetust tervise heaks sageli. Miks see vajalik on? Alustame hästituntud ja eluks möödapääsmatult tarvilikust hapnikust. Elu on võimalik ainult hapniku keskkonnas. Enamik sissehingatud hapnikust kulub kehas ära hingamisprotsessis, kuid hapnikku kasutab organism ka seedimisel ning kõigi keharakkude innukaks tööks (bioloogilisel oksüdatsioonil). Kuid kõik see, mis kehas toimub, ei kasuta alati jäägitult hapnikku ära ning üle jäävad ja vabanevad hapnikuosakesed, mida nimetatakse vabadeks radikaalideks. 

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid