Põhi
125 g võid
100 g riivjuustu
6 dl speltajahu
0,5 tl soola
0,75 dl vett
Täidis
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl kohvikoort
400 g bataadipüreed
0,5 dl tugevamaitselist riivjuustu
2 muna
1 sl vahtrasiirupit, mett või pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl soola
pisut kuivatatud tüümiani või rosmariini
Lõika külm või kuubikuteks. Riivi peale juust, lisa soolaga segatud jahu ja näpi puruseks. Lisa vesi ja sega tainaks. Vormi tainast pall, jaga kaheks ja pane tainapallid pooleks tunniks külmkappi. Sellest kogusest tainast jatkub kaheks pirukapõhjaks, nii et teise palli võib panna sügavkülma.
Sega toorjuustu hulka koor ja munad. Lisa kõik ülejäänud täidise ained ja sega hoolega läbi.
Rulli tainas õhukeseks ja tõsta umbes 21x29 cm suurusesse pirukavormi. Kalla peale täidis ja küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit.