Järgmine kord kui valmistate pastat, lisage sinna ka spinatit. Rutgersi ülikooli uurimused näitasid, et ektüsteroidid (seda sisaldavad rohelised lehed) tõstavad proteiin adiponektiini taset organismis, mis muudab rasvarakud insuliini suhtes tundlikumaks. Lihtsamalt öeldes lagundab rohelise spinati söömine glükoosi ja ohjeldab rasvarakke.
Kõrge raua-, joodi- ja kaaliumisisalduse tõttu soodustab spinat vereloomeelundite ja sisesekretsiooninäärmete tegevust ning on väga kasulik kehvveresuse korral. Spinat avaldab reguleerivat toimet kilpnäärme talitlusele.
Rohke kaltsiumi- ja fosforisisalduse tõttu mõjub hästi noore organismi arengule ja seetõttu peaksid seda sööma just lapsed.
Spinati lehed sisaldavad rohkesti C-vitamiini (keskmiselt 50 milli%), karotiini, B1-, B2-, PP-, E- ja K-vitamiini.
Samas sisaldab spinat rohkesti ka oblikhapet, mistõttu ei tohiks spinatisöömisega ka liialdada. Oblikhappe kahjulikku mõju aitab vähendada, kui sööte spinatit koos piimatoodetega.
Allikas: Rutgersi ülikool