Ivan tšai on vanausuliste tee, mida traditsiooniliselt juuakse alustassilt koos tükisuhkruga. Kuid tee on väga tervislik ja maitsev ka kruusist juues.
Tee jaoks tuleb korjata õitsemise perioodil põdrakanepi rohelisi lehti. Korjatud lehtedel lasta umbes ööpäeva tihedalt täistopitud ja kaanega suletud nõus närbuda ja seejärel hakata neid korralikult muljuma, et taimerakud saaksid purustatud ja mahl välja tuleks. Vahepeal peab kindlasti nuusutama, sest lõhn on imeline! Muljuda võib käte vahel või tainarulliga rullides. Muljuda tuleb tublisti, kuni lehed muutuvad täiesti tumedaks. Seejärel tuleb lehti veel fermenteerida ehk hapendada. Seda võib teha soojas kohas laias rätikuga kaetud kausis või ahjuplaadil, mis tuleb katta niiske rätikuga. Fermenteerida võib mõned tunnid või paar päeva, mida kauem droog seisab, seda tumedam tee sellest pärast tuleb. Kui lehtedel tekib tugev ürdilõhn, on aeg kuivatamiseks. Kuivatada lahtise ahjuuksega 50-70kraadises ahjus kuni lehed on krõbekuivad. Säilitada kaanega klaaspurgis.
Ivan tšaist võib teha väiksesse teekannu tugeva tõmmise ja valada igasse kruusi sorts ning lisada siis keeva vett. Ka tõmmisele võib mitu korda kuuma vett juurde lisada, siis saab kõik kasulik ära kasutatud.