Hakkliharullid

Kodutohter
01.03.2022
Shutterstock

Kotlettide asemel võib teha ka hakkliharulle, mis meeldivad väga lastele.

3-4 portsjonit

 

500 g seguhakkliha (sea- ja loomaliha)

1 tl soola

1 dl riivsaia

2 dl hapukoort

1 muna

1 tl kuivatatud ürte (pune, tüümian vms)

1 tl paprikapulbrit

½ tl valget pipart

Täidis

150 g musti kuivatud ploome

100 g suitsusinki

 

Pane riivsai hapukoore sisse paisuma. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega tainas. Kontrolli maitset jalisa vajadusel maitseaineid.

Niisuta küpsetuspaberit veega ja määri õliga ning pane töölauale. Määri tainas ühe sentimeetri paksuse kihina paberile. Jaga see 10x10 suurusteks ruutudeks. Lõika singiviilud ja ploomid ribadeks. Pane igale ruudule singiribasid ja ploome ning keera rulli.

Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Paku koos riisi või kartulipüree ning värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid