kurke (6-10 cm)
1 l vett
1 sl jämedat soola
1 tl suhkrut
mustsõstralehti
kirsilehti (soovi korral)
jupike mädarõikajuurt
küüslauguküüsi
tillivarsi ja õisikuid
sinepiseemneid
Pese kurgid külma veega ja lao vaheldumisi lehtede ja maitseainetega hapnemisnõusse. Alumine ja pealmine kiht peaksid olema mustsõstralehed.
Vala peale soola ja suhkruga segatud keedetud toasoe vesi. Vedelikku kulub umbes kolmandik kurkide kogusest. Hapendamisnõud ei tohi liiga täis panna, 4-5 cm peaks jääma servast allapoole.
Kata puhta marliga, pane kerge vajutis peale ja jäta toatemperatuurile 4-5 päevaks hapnema. Eemalda vahepeal vahtu.
Võta ära vajutis ja marli, puhasta nõu servad ja pane kurgid vajadusel väiksemate purkidega külmkappi. Kurke võib kohe sööma hakata.