Hapendatud kurgid

Kodutohter
01.08.2023
Shutterstock

Külmas maakeldris säilivad ka vähese kuumutamisega tehtud kurgid, kui hoiukoht on soe, peab rohkem kuumutama ning soola ja äädikat lisama.

kurke (6-10 cm)

1 l vett

1 sl jämedat soola

1 tl suhkrut

mustsõstralehti

kirsilehti (soovi korral)

jupike mädarõikajuurt

küüslauguküüsi

tillivarsi ja õisikuid

sinepiseemneid

 

Pese kurgid külma veega ja lao vaheldumisi lehtede ja maitseainetega hapnemisnõusse. Alumine ja pealmine kiht peaksid olema mustsõstralehed.

Vala peale soola ja suhkruga segatud keedetud toasoe vesi. Vedelikku kulub umbes kolmandik kurkide kogusest. Hapendamisnõud ei tohi liiga täis panna, 4-5 cm peaks jääma servast allapoole.

Kata puhta marliga, pane kerge vajutis peale ja jäta toatemperatuurile 4-5 päevaks hapnema. Eemalda vahepeal vahtu.

Võta ära vajutis ja marli, puhasta nõu servad ja pane kurgid vajadusel väiksemate purkidega külmkappi. Kurke võib kohe sööma hakata.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid