1 sepik
1 dl juuretist
2,5 dl sooja vett
6,5 dl täisteraspeltajahu (võib panna ka pooleks nisujahuga)
1 tl peenikest meresoola
Sega kausis kokku juuretis, vesi ja jahu, kuid ära sõtku. Kata kauss köögirätiku või toidukilega ja jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.
Raputa taina peale sool ja mudi natuke tainast nii, et tõsta pool tainast teise poole peale kergelt vajutades. Jäta veel pooleks tunniks kerkima.
Korda sama veel kaks korda ja iga kord jäta pooleks tunniks kerkima. Tainas peab jääma elstne.
Kuumuta tainas töölauale, vormi ümmarguseks pätsiks ja jäta veel pooleks tunniks seisma.
Raputa jahu töölauale ja tainale, patsuta ümmargune päts laiaks plaadiks ja murra see pikkupidi kolmekordselt kokku ning vormi ovaalseks pätsiks. Tõsta jahuga üleraputatud köögirätikule kerkima, rätikuservad tõsta pätsile, et see ei kuivaks. Kergita 2-4 tundi. Sepiku võib tõsta ka 12-20 tunnik külmkappi kerkima.
Tõsta kerkinud tainapäts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga peale mõned viilud. Küpstea 250-kraadises ahjus 20 minutit. Langeta temperatuuri 225-kraadini ja küpseta veel 20 minutit. Jahuta sepik restil, siis jääb koor rabedaks.