Kaera-potileib

Kodutohter
27.01.2023
Shutterstock

Vähese vaevaga ja ilma sõtkumata saab krõbeda koorikuga mõnusa sepiku.

1 tl kuivpärmi

2 tl soola

5 dl kaerajahu

5 dl nisujahu

1 dl kaerakliisid

5 dl vett

 

Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Lisa sooja vett ja sega tainas. Kata toidukile või rätikuga ja jäta 12-16 tunniks sooja kohta kerkima.

Kuumuta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja vormi palliks. Kata rätikuga ja jäta veel pooleks tunniks kerkima. Tainas jääb küllaltki pehme ja valguv. Vajadusel võib lisada natuke jahu.

Pane kaanega pott (näiteks malmpott) 225-kraadisesse ahju kuumenema. Võta kuum pott ahjust, pane sisse tainas, kata kaanega ning tõsta ahju. Küpseta kaane all 30 minutit. Võta kaas pealt ja küpseta veel 15 minutit. Kalla potist välja jahtuma.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid