Ise toidu valmistamine on püsiva kaalukontrolli alus

Kodutohter
13.01.2023
Shutterstock

Ise süüa tehes hoiad oma söömist kontrolli all.

Kas on pidevalt liiga kiire, et omale korralikku toitu valmistada? Kas pole kunagi ise süüa teinud? Tõenäoliselt on siis asetatud toidutegemisele liiga kõrged kriteeriumid või kokatakse ise nii harva, et raske on pihta hakata.

Nii või naa, ise toidu tegemine on vältimatu, et saada söömise ja kehakaalu vahekord tasakaalu. Pikas perspektiivis on see ainuke võimalus süüa nii, et toit oleks nauditav ja saaks ka kehakaalu silmas pidada. Vaid sina ise tead, mis sinue maitseb. Nii saad vaid sina ise hoolitseda selle eest, et tervislik toit oleks ka maitsev.

Kauplused, kiirsöögikohad või restoranid ei tee seda sinu eest. Nende pakutav võib olla maitsev või ka tervislik, kuid harva mõlemat korraga. Ja siis on see kallis gurmeeroog, mitte harilik igapäevatoit. Kuid me vajame iga päev mõistliku hinnaga maitsvat ja tervislikku toitu, kümneid ja kümneid erinevaid retsepte, millest ka aastate jooksul ei tüdine.

Kui pole harjunud köögis toimetama ja tundub, et söögitegemine pole tugevaim külg, siis peaks kaalulangetamist alustama toiduvalmistamise õppimisest. Eesmärgiks võiks olla vähemalt paarkümmend selgeks õpitud maitsvat einet ja vahepala, mida omavahel kombineerida.

Vähestel on siiski nii kiire elu, et ei leia kohe üldse aega söögi tegemiseks. Kui just iga päev ei jõua, siis enamus päevi peaks ikka üritama.

Sarnased artiklid