4,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl suhkrut
150 g võid
0,5 dl koort või piima
Õunatäidis
1 kg õunu
2 sl sidrunimahla
1,5 dl suhkrut
2 tl kaneeli
2 tl vanillisuhkrut
2 sl katulitärklist
25 g võid
Kaneelisaia täidis
25 g võid
3 sl fariinisuhkrut
4 tl kaneeli
Määrimiseks
1 muna
Taina jaoks sega valmis kõik kuivad ained. Tükelda hulka 150 g võid. Näpi kõik segi ja lisa koor või piim. Sega tainas palliks, mässi toidukilesse ja pane üheks tunniks külmkappi.
Tükelda õunad väikesteks tükkideks. Talvel võib kasutada ka külmutatud õunatükke. Sega õunatükkide hulka sidrunimahl, suhkur, kaneel, vanillisuhkur ja kartulitärklis.
Määri pirukavorm (Ø 26 cm) hoolikalt võiga. Poolita tainapall ja rulli poolest tainapallist ümmargune koogipõhi ning vooderda sellega koogivorm. Kalla peale õunatükid ning pane peale noaotsaga väikesed võitükid.
Rulli ülejäänud tainas neljakandiliseks ((22 cm x 32 cm). Sega kausis kokku toasoe või, kaneel ja suhkur. Määri segu tainale, rulli kokku ja lõika rulli otsats viilud. Kata pirukas tainarullidega ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 50-60 minutit.
Lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut või määri glasuuriga ja paku koos vanillijäätise või -kastmega.