Kapsa-juustupirukas

Kodutohter
13.05.2021
Shutterstock

Kui järgi on jäänud natuke kapsast, võib sellest teha maitsva ja mahlase ümmarguse piruka.

8 tükki


 

125 g võid

3 dl täisteranisujahu

0,5 tl soola

1 muna


 

Täidis

300 g kapsast

1 porru

2 sl õli

1 sl mett

0,5 tl soola

pisut musta pipart

200 g riivitud halloumi juustu

2 dl kohvikoort

2 muna

50 g riivjuustu

määrimiseks võid


 

Näpi pehme või jahuga ja soolaga puruseks. Lisa muna ja sega tainas.

Määri pirukavorm (Ø 24 cm) võiga. Vajuta tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Haki kapsas peeneks ja viiluta porru. Kuumuta porrut õlis, lisa kapsas ja küpseta umbes viis minutit.

Maitsesta kapsas mee, soola ja pipraga. Sega hulka riivitud halloumi juust. Kalla segu pirukapõhjale.

Sega kokku munad ja koor ning kalla kapsatäidisele, raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.


 

Halloumi juustu asemel võib kasutada ka mingit muud juustu, kuid halloumi kannatab kuumutamist ja ei hakka venima.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid