8 tükki
125 g võid
3 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
1 muna
Täidis
300 g kapsast
1 porru
2 sl õli
1 sl mett
0,5 tl soola
pisut musta pipart
200 g riivitud halloumi juustu
2 dl kohvikoort
2 muna
50 g riivjuustu
määrimiseks võid
Näpi pehme või jahuga ja soolaga puruseks. Lisa muna ja sega tainas.
Määri pirukavorm (Ø 24 cm) võiga. Vajuta tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki kapsas peeneks ja viiluta porru. Kuumuta porrut õlis, lisa kapsas ja küpseta umbes viis minutit.
Maitsesta kapsas mee, soola ja pipraga. Sega hulka riivitud halloumi juust. Kalla segu pirukapõhjale.
Sega kokku munad ja koor ning kalla kapsatäidisele, raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Halloumi juustu asemel võib kasutada ka mingit muud juustu, kuid halloumi kannatab kuumutamist ja ei hakka venima.