Päeva retsept: brokoli juustuga
Kodutohter
17.03.2021
Shutterstock

Pole lihtne süüa pool kilo köögivilja päevas. Juustukattega brokoli on nii maitsev, et seda võiks süüa isegi rohkem.

2 portsjonit

 

1 brokoli või kott (ca 400 g) külmutatud brokolit

100 g maitsestatud toorjuustu (küüslaugu)

2 sl riivitud juustu

1 munakollane

karrit, musta pipart

soola

 

Keeda toore brokoli õisikuid soolases vees umbes 5 min. Külmutatud brokolit võib keeta vähem, umbes 2–3 minutit. Lase nõrguda. Sega riivjuust ja munakollane toorjuustuga. Kui segu on liiga paks, võib lisada tilga koort või piima. Maitsesta soola, pipra ja karriga.

Pane brokoli ahjunõusse, vala peale juustusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit.

 

Serveeri lisandiks prae kõrvale. Iseseisva toidu saab, kui lisada brokolile eelmisest päevast järele jäänud pastat, riisi või leivakuubikuid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid