Kevadine juustupirukas

Kodutohter
23.04.2024
Shutterstock

Kevadisi värskeid võrseid saab kasutada nii supis, hautises kui ka pirukas.

Põhi:

3 dl nisujahu

1 pakk kuivpärmi

1 tl suhkrut

½ tl soola

1 dl kuuma vett

1 munakollane

2 sl vett

1 sl õli

Täidis:

200 g toorjuustu

100 g ürtidega toorjuustu

4 muna

1 dl maitsestamata jogurtit

musta pipart

1 dl peeneks hakitud nõgeseid või spinatit

0,5 dl hakitud rohelist sibulat

1 küüslaugu küüs

hakitud tilli, tüümiani, basiilikut

 

Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa kuum vesi (42 ͦ ) ja sega tainas. Sega munakollane veetilgaga ja sega pool sellest taina hulka, ülejäänud pool jääb piruka servade määrimiseks. Lisa õli ja sõtku tainas palliks. Lase 20 minutit kerkida.

Sega juustud, jogurt, munad, hakitud spinat või nõges, purustatud küüslauk, roheline sibul, till ja kõik ülejäänud ürdid. Maitsesta musta pipraga.

Rulli tainas õhukeseks ja vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi (25-27 cm) põhja ja äärtele. Määri piruka servad ja põhi muna ja veeseguga. Lase veel 10 minuti kerkida. Kui muna kuivab taina pinnal, siis see takistab täidist põhja niisutamast ja põhi jääb krõbe.

Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta kõigepealt 200-kraadises ahjus 25 minutit. Võta kuumust vähemaks ja küpseta, kuni pirukas on kuldpruun.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid