Kapsa-porgandipirukas

Kodutohter
30.08.2024
Shutterstock

Pirukatäidiseks võib kasutada ka eelmisest päevast järgi jäänud kapsa-hakklihahautist.

800 g lehttainast

Täidis

200 g porgandeid

200 g kapsast

võid hautamiseks

250 g hapukoort

1 muna

1 sl Dijon`i sinepit

soola, musta pipart

1 muna

 

Sulata külmutatud tainas ja jaga pooleks. Rulli mõlemad pooled õhukeseks. Tõsta üks tainapool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Koori ja riivi porgandid jämeda riiviga, lõika kapsas ribadeks. Hauta porgandid ja ja kapsas väheses võis pehmeks. Vajadusel võid lisada tilga vett.

Sega kausis kokku hapukoor, muna ja sinep ning sega hautatud porgandi ja suvikõrvitsaga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu pirukapõhjale ja kata teise tainapoolega. Vajuta servad kinni ja tee kahvliga mõned augud sisse, et aur välja pääseks. Määri pealt munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid